Bebras

Spektaklis "Gentis"

Spektakliai

Pagal I. Simonaitytės romaną
Gentis
Vienos dalies spektaklis

Mano genties nebėra. Yra tušti trobesiai. Užkaltos durys ir langai. Ir nors seniai tuščia, aš vis vien grįžtu ten. Mintimis. Grįžtu susitikti.

Režisierius Agnius Jankevičius
Inscenizacijos autorius Agnius Jankevičius
Scenografas Laura Luišaitytė
Šviesų ir video instaliacijos autorius Vladimiras Šerstabojevas
Vaidina Inga Mikutavičiūtė Aleksandras Kleinas Gabrielė Aničaitė Jūratė Onaitytė Gintaras Adomaitis Kęstutis Povilaitis Daiva Rudokaitė Gintautas Bejeris

Šiais metais Boriso Dauguviečio auskaru už novatoriškas idėjas apdovanotas režisierius pristato ilgai brandintą premjerą GENTIS pagal I. Simonaitytės romaną „Aukštujų Šimonių likimas“.

Naujausioje NKDT premjeroje režisierius A. Jankevičius supažindins žiūrovus ne tik su pačiu ryškiausiu I. Simonaitytės romanu ,,Aukštujų Šimonių likimas“, bet ir su autorės publicistikos straipsniais bei biografija, turinčia paralelių su pagrindine spektaklio veikėja Rože.

Per skaudžią, dramatišką visos Šimonių giminės – genties ir tuo pačiu asmeninę patirtį Rožė Šimonytė kalba apie bendrystę, tikėjimą, viltį.

„Romano „Aukštujų Šimonių likimas“ interpretacija vadinasi „Gentis“. Tai – pirmapradis ir stiprus darinys. Spektaklyje kalbama apie konsolidaciją – šeimos, bendruomenės, valstybės vienybę,“ – sako režisierius A. Jankevičius.